Aναζωπυρώθηκε και πάλι η ένταση μεταξύ των φυλών των Δρούζων και των Βεδουίνων. με νέες μάχες να εκτελούνται στην περιοχή της νότιας συριακής επαρχίας Σουγουέιντα, καθώς άλλη μια προσπάθεια κατάπαυση του πυρός κατέρρευσε μία ημέρα αφότου αποχώρησαν τα συριακά  στρατεύματα  από την περιοχή.

Τη νέα σύγκρουση που έλαβε χώρα την Παρασκευή προκάλεσε το συριακό υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από  διαψεύσεις πληροφορίων πως οι κυβερνητικές δυνάμεις μεταφέρονται στην επαρχία που κυριαρχούν οι Δρούζοι, όπως αναφέρει το Al Jazzera.

1

«Επιβεβαιώνουμε ότι δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα και αρνούμαστε κατηγορηματικά την αλήθεια των όσων δημοσιεύτηκαν», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τον εκπρόσωπο Noureddine al-Baba.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου, οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονταν σε κανονική κατάσταση ετοιμότητας και δεν είχε γίνει αναπτυχθεί μέχρι στιγμής καμία ανάπτυξη στη Σουγουέιντα.

Αυτό προκύπτει ύστερα από τη δήλωση Ισραηλινού αξιωματούχου, ο οποίος προτίμησε να μη κατονομαστεί, στους δημοσιογράφους ότι «υπό το φως της συνεχιζόμενης αστάθειας στη νοτιοδυτική Συρία, το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει την περιορισμένη είσοδο των συριακών δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας στην περιοχή Σουγουέιντα για τις επόμενες 48 ώρες».

Το Ισραήλ, το οποίο την Τετάρτη πραγματοποίησε σφοδρές αεροπορικές επιδρομές κατά της Σουγουέιντα και της συριακής πρωτεύουσας, είχε προηγουμένως προειδοποιήσει τη Δαμασκό να αποσυρθεί από το νότο.

Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις ως παραβίαση της συριακής κυριαρχίας και ως προσπάθεια να σπείρει τη διαίρεση και το χάος στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: 

Τουρκία για Κυπριακό: Εμπόδιο η αδιάλλακτη στάση της Κύπρου για παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά στη νεκρή ζώνη

ΗΠΑ: Άνοδος 4,6% στις ενάρξεις κατοικιών τον Ιούνιο

Κεραμέως: Δημιουργούμε ευκαιρίες με βάση τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς