• Διεθνής πολιτική

    Στο πλευρό του Μπάιντεν ο Λευκός Οίκος: Δεν μετανιώνει που αποκάλεσε τον Πούτιν «δολοφόνο»

    Τζο Μπάιντεν

    Τζο Μπάιντεν


    Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε απόψε το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό του Ρώσου ομολόγου του, Βλάντιμιρ Πούτιν, ως «δολοφόνου», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν «δεύτερες σκέψεις» για ανάκλησή του.

    «Όχι, o πρόεδρος έδωσε μία ευθεία απάντηση σε μια ευθεία ερώτηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής Προεδρίας Τζεν Πσάκι, όταν ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου για τη δήλωση του προέδρου Μπάιντεν.

    Σε ερώτησή κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ABC News και τον Τζορτζ Στεφανόπουλο, για το εάν θεωρεί τον Πούτιν «δολοφόνο», ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντηση: «Ναι».

    Ο Μπάιντεν ανέφερε ακόμη ότι ο Ρώσος πρόεδρος «δεν έχει ψυχή» και δεσμεύθηκε ότι θα πληρώσει το τίμημα για τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

    Πούτιν: Του εύχομαι υγεία

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του, του ευχήθηκε υγεία.

    «Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Αμερικανού συναδέλφου μου. Τι θα του απαντούσα; Θα του έλεγα: Να είστε υγιής! Του εύχομαι υγεία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι το λέει αυτό “χωρίς ειρωνεία, χωρίς αστεϊσμούς”.

    Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι στο κατεστημένο των ΗΠΑ υπάρχουν πολλοί “έντιμοι και σωστοί” άνθρωποι και η Ρωσία θα βασιστεί σ’ αυτούς.

    Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η ηγεσία των ΗΠΑ επιθυμούν να έχουν σχέσεις με την Ρωσία μόνο με τους όρους της Ουάσιγκτον και η Ρωσία θα συνεργασθεί μόνο με όρους που είναι επωφελείς για την ίδια.



    ΣΧΟΛΙΑ