• Διεθνής πολιτική

    Στο Κίεβο ο Αμπράμοβιτς για επανεκκίνηση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας

    • NewsRoom
    Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς

    Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς


    Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς ταξίδεψε στο Κίεβο προκειμένου να επανεκκινήσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι οποίες έχουν “παγώσει” μετά την αποκάλυψη ρωσικών θηριωδιών κατά αμάχων σε περιοχές που βρίσκονταν υπό ρωσικό έλεγχο στον ουκρανικό βορρά.

    Ο Ρ. Αμπράμοβιτς είχε συνάντηση με Ουκρανούς διαπραγματευτές, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση της κατάστασης τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Ο επί χρόνια έμπιστος του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ολιγάρχης έχει λειτουργήσει από την αρχή του πολέμου ως άτυπος διαμεσολαβητής μεταξύ των δύο εμπόλεμων πλευρών, μετά από αίτημα – μάλιστα – του προέδρου της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

    Εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, ενώ κανένα σχόλιο επί του θέματος δεν έκανε ούτε ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχάιλο Πόντολιακ.

    Μετά τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων με φυσική παρουσία των διαπραγματευτών στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, έχουν υπάρξει ελάχιστα δείγματα προόδου. Την Τρίτη, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο, ενώ ο Ζελένσκι σημείωσε ότι ότι τα στοιχεία για ρωσικά εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων στην Μπούτσα και άλλες πόλεις κοντά στο Κίεβο έχουν περιπλέξει τις διμερείς επαφές.

    Διαβάστε επίσης

    Εκτός διεκδίκησης της Τσέλσι η οικογένεια Ρίκετς

    Αμπράμοβιτς: Παγώνουν περιουσιακά στοιχεία, αξίας 7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο των κυρώσεων



    ΣΧΟΛΙΑ