ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Αίγυπτος θα δεχθεί αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Κάιρο το Σάββατο για συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις ως προς το σχέδιο για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μετέδωσε την Παρασκευή το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera της Αιγύπτου, επικαλούμενο ανώτερη αιγυπτιακή πηγή.
Αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε την πληροφορία στο πρακτορείο Reuters.
Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι εξετάζει με “θετικό πνεύμα” τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τους διεθνείς μεσολαβητές, ωστόσο η τοπική ηγεσία της στη Γάζα, υπό τον Γιάχια Σινουάρ, εμφανίζεται με πιο σκληρή γραμμή, θέτοντας συγκεκριμένους όρους, με βασικότερο εγγυήσεις από πλευράς Ισραήλ για οριστική λήξη του πολέμου, πράγμα που το Τελ Αβίβ απορρίπτει ασυζητητί.
Διαβάστε επίσης:
Νεπάλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατάσσει τη μείωση του αριθμού των αδειών για την ανάβαση στο Έβερεστ
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Ευρωαγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Στο 0,59% ο γερμανικός DAX
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima bank: Αύξηση μερίσματος κατά 21% και επιβεβαίωση της ισχυρής αναπτυξιακής πορείας
- Politico: Η Κομισιόν ζητά από τα κράτη – μέλη δράση για την αντιμετώπιση της φτώχειας χωρίς νέα κονδύλια
- Εξάρχου στο Politico: Ο ανταγωνισμός από την Ασία ανεβάζει τις τιμές – Ο Όμιλος AKTOR θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει και νέες συμβάσεις LNG μικρότερης διάρκειας
- Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2026 με θέμα «Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.