ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο παράδοσης του συστήματος «Taurus» στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, εφόσον θα έπρεπε Γερμανοί στρατιώτες να συμμετέχουν στον χειρισμό του επί ουκρανικού εδάφους.
«Δεν μπορούμε να παραδώσουμε ένα οπλικό σύστημα τέτοιου βεληνεκούς», λέει ο Σολτς
«Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να παραδώσουμε ένα οπλικό σύστημα με πολύ μεγάλο βεληνεκές και να μην σκεφτούμε το πώς θα ελεγχθεί αυτό. Και αν θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο, και αυτό είναι εφικτό μόνο με την συμμετοχή Γερμανών στρατιωτών, τότε για μένα δεν τίθεται καν θέμα», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του νωρίτερα σήμερα σε σχολείο κοντά στην Στουτγάρδη απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών.
Ο καγκελάριος δήλωσε ήδη την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα εγκρίνει την παράδοση των «Taurus», διότι, όπως εξήγησε, η Γερμανία δεν μπορεί, όπως η Βρετανία και η Γαλλία, να έχει τον έλεγχο των πυραύλων. Με τη δήλωσή του, άφησε να εννοηθεί ότι οι δύο χώρες έχουν στρατιώτες τους στην Ουκρανία, προκαλώντας, σύμφωνα με ΜΜΕ, την αντίδραση της βρετανικής και της γαλλικής κυβέρνησης.
Ερωτώμενοι σήμερα σχετικώς ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστιαν Βάγκνερ περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι υπάρχει συνεχής και εντατική ανταλλαγή με τους συμμάχους της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ.
Διαβάστε επίσης:
Πολωνία σε Κομισιόν: Καθολικές κυρώσεις στα αγροτοδιατροφικά προϊόντα Ρωσίας και Λευκορωσίας
Ευρωεκλογές: Τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας
Δένδιας στο Reuters: Μετά την Ερυθρά Θάλασσα, η Ελλάδα σε ρόλο «κλειδί» στην Άμυνα της ΕΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη