ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και το ζήτημα της προσχώρησης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ήταν τα θέματα συζήτησης του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων η τηλεφωνική επικοινωνία διήρκεσε μια ώρα και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι επείγει η κατάπαυση του πυρός και η εφαρμογή του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Ουκρανία. Συμφώνησαν επίσης ότι θα πρέπει να καταστεί εφικτή η εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.
Ως προς την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ο Εμμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει σεβαστή η επιλογή προσχώρησης των δυο κρατών, που υιοθετήθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες και εξέφρασε την επιθυμία να επιλυθεί το ζήτημα το ταχύτερο δυνατό.
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Μήνυση κατά του Κιλιτσντάρογλου υποβάλλει ο Ερντογάν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Γερουλάνου: Στην Εθνική Πινακοθήκη με τη Συραγώ Τσιάρα
- «Απόβαση» των Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο
- Ο «χρυσός» 1,25 δις από τα εξοπλιστικά, το σενάριο – έκπληξη για Οδυσσέα, η κίνηση ματ της Σοφίας, η σύγκρουση των Χάλακ και το μήνυμα της Τουρκίας
- Οικογένεια Κουλουκουντή: Τα θρυλικά Liberties, η κυριαρχία στις θάλασσες, η διαμάχη με την καλλονή Τάρα και το… Οσκαρ της Κασσάνδρας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.