• Διεθνής πολιτική

    Έγινε η επικοινωνία Μπάιντεν με Σι – Η σύγκρουση δεν συμφέρει κανέναν, είπε ο Κινέζος πρόεδρος

    • NewsRoom
    Τζο Μπάιντεν-Σι Τζινπίνγκ

    Τζο Μπάιντεν-Σι Τζινπίνγκ


    Ένας πόλεμος “δεν είναι προς το συμφέρον κανενός”, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να ζητήσει απο τον Σι να πάρει αποστάσεις από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Ο Σι τόνισε στον Μπάιντεν ότι συγκρούσεις και πόλεμοι όπως όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, σύμφωνα με τα κινεζικά μμε.

    Η κρίση στην Ουκρανία είναι κάτι που δεν θέλουμε να δούμε“, είπε ο Σι.

    «Ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ως οι δύο κορυφαίες οικονομίες του κόσμου, εναπόκειται σε εμάς όχι μόνο να οδηγήσουμε τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ στον σωστό δρόμο, αλλά και να επωμιστούμε τις διεθνείς μας ευθύνες και να εργαστούμε για την ειρήνη και την ηρεμία στον κόσμο».

    Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να ζητήσει από τον Σι να κρατήσει αποστάσεις από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο στρατός του οποίου εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

    Έκτοτε, το Πεκίνο απέφυγε να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για τον πόλεμο.

    Σύμφωνα με σύντομο ρεπορτάζ που μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο Κινέζος πρόεδρος θεώρησε ότι «οι σχέσεις μεταξύ των κρατών δεν μπορούν να φτάνουν μέχρι την ένοπλη αντιπαράθεση».

    «Οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Η ειρήνη και η ασφάλεια είναι τα αγαθά που η διεθνής κοινότητα πρέπει να έχει περισσότερο στο μυαλό της», είπε στον Αμερικανό ομόλογό του.

    Διαβάστε επίσης

    Κρίσιμη επικοινωνία Τζο Μπάιντεν – Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα θα υποστεί συνέπειες αν στηρίξει τη ρωσική επίθεση, προειδοποιεί η Ουάσινγκτον

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Σι αύριο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος



    ΣΧΟΛΙΑ