• Διεθνής πολιτική

    Συνάντηση Πούτιν και Λουκασένκο στη Μόσχα στις 5-6 Απριλίου

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ, Λουκασένκο, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ, Λουκασένκο, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν


    Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο θα ταξιδέψει στη Μόσχα την Τετάρτη για διήμερες συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν σχετικά με την έκκληση του Λουκασένκο για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, σε μια προσεχή συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο.

    Ο Πούτιν και ο Λουκασένκο θα έχουν συνομιλίες για “επίκαιρα διμερή και διεθνή ζητήματα” στις 5 Απριλίου, πριν από τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου του Κράτους της Ένωσης στις 6 Απριλίου, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

    Η Ρωσία και η Λευκορωσία αποτελούν επίσημα μέρος μιας Ένωσης Κράτους, μιας ένωσης χωρίς σύνορα και συμμαχίας μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών χωρών, αν και τα μακροχρόνια σχέδια για στενότερη ενσωμάτωση των οικονομιών τους έχουν επανειλημμένα τεθεί “στον πάγο”.

    Η Μόσχα είναι ο βασικός πολιτικός και οικονομικός υποστηρικτής της Λευκορωσίας, ενώ ο Λουκασένκο επέτρεψε στον Πούτιν να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας ως σημείο εκτόξευσης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πέρυσι.

    Τον περασμένο μήνα ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.

    Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία ενισχύει τις πυρηνικές δυνατότητες της Λευκορωσίας ως απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

     Διαβάστε επίσης

    Ρίσι Σούνακ: Όλα τα μέλη του NATO να εγκρίνουν την ένταξη της Σουηδίας

    ΗΠΑ: Η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι την Ελλάδα στο μικροσκόπιο του Κογκρέσου για την έγκριση των F-16



    ΣΧΟΛΙΑ