• Διεθνής πολιτική

    Ρίσι Σούνακ: Όλα τα μέλη του NATO να εγκρίνουν την ένταξη της Σουηδίας

    • NewsRoom
    Ρίσι Σούνακ

    Ρίσι Σούνακ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χαιρέτισε σήμερα την “ιστορική” ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και κάλεσε “όλα τα μέλη” της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να εγκρίνουν την ένταξη της Σουηδίας, την οποία επί του παρόντος μπλοκάρουν η Τουρκία και η Ουγγαρία, μέλη της Συμμαχίας.

    “Είναι μια ιστορική ημέρα για τη Φινλανδία και το ΝΑΤΟ. Όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει τώρα να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις για να δεχθούν επίσης τη Σουηδία, ώστε να μπορούμε να αποτελούμε μια ενωμένη Συμμαχία για την υπεράσπιση της ελευθερίας στην Ευρώπη και στον κόσμο”, δήλωσε ο Σούνακ σε ανακοίνωση.

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο δήλωσε ότι το Ελσίνκι θα εργαστεί “ακατάπαυστα” για να εξασφαλιστεί εγκαίρως η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, λίγο μετά την επίσημη ένταξη της δικής του χώρας ως 31ου μέλους στο ΝΑΤΟ.

    “Η ένταξη της Φινλανδίας δεν είναι πλήρης χωρίς την ένταξη της Σουηδίας. Οι εργασίες για να γίνει Σουηδία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ συνεχίζονται ακατάπαυστα”, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Νιινίστο.

    Η Φινλανδία και η Σουηδία κατέθεσαν μαζί υποψηφιότητα για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

    Διαβάστε επίσης

    ΝΑΤΟ: Η Φινλανδία είναι πλέον επισήμως το 31ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

    ΗΠΑ: Η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι την Ελλάδα στο μικροσκόπιο του Κογκρέσου για την έγκριση των F-16

    Μπλίνκεν: «Ιστορική ημέρα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»



    ΣΧΟΛΙΑ