Διεθνής πολιτική

Συνάντηση Μέρκελ – Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 15 Ιουλίου


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναμένεται να επισκεφθεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 15 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε σήμερα, ότι σκοπός της συνάντηση είναι να υπογραμμίσουν «τις βαθιές διμερείς σχέσεις» ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν τη δέσμευσή τους στη στενή συνεργασία σε ένα φάσμα κοινών προκλήσεων, περιλαμβανομένων του τερματισμού της πανδημίας της Covid-19, της αντιμετώπισης της απειλής της κλιματικής αλλαγής και της προώθησης της οικονομικής ευημερίας και της διεθνούς ασφάλειας με βάση τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας», δήλωσε η Ψάκι.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά στην Αγγλία. Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, ο Μπάιντεν έχει υποδεχθεί άλλους δύο παγκόσμιους ηγέτες, αυτούς της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία θα αποχωρήσει από την καγκελαρία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, διατηρούσε ιδιαίτερα δύσκολες σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμα:

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μπάιντεν – Τζόνσον: Τι συζήτησαν

Η γαλήνια Villa La Grange το φόντο της συνάντησης Μπάιντεν – Πούτιν στην Γενεύη

Η τελευταία σύνοδος G-7 για την Μέρκελ, που «μπούχτισε» από την αμερικανική ηγεμονία

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ