Διεθνής πολιτική

Σεργκέι Σοϊγκού: Η Μόσχα δεν πολεμάει τόσο εναντίον της Ουκρανίας όσο εναντίον της Δύσης- Μπορούμε να επιστρατεύσουμε 25 εκατ. άνδρες

  • NewsRoom
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού


Η Μόσχα δεν πολεμάει στο ουκρανικό έδαφος τόσο εναντίον της Ουκρανίας όσο εναντίον της Δύσης — η Ρωσία μπορεί να επιστρατεύσει 25 εκατ άνδρες, αλλά η μερική επιστράτευση αφορά το 1% από αυτούς (υπουργός Άμυνας)

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Ρωσία-24, δήλωσε σχετικά με τη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο πρόεδρος Πούτιν ότι αυτή αφορά άνδρες που έχουν προηγούμενη στρατιωτική εκπαίδευση, αλλά σε κάθε περίπτωση προτού αναπτυχθούν θα λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο υπουργός τόνισε ότι η Ρωσία έχει την δυνατότητα επιστράτευσης περίπου 25 εκατομμυρίων ανδρών και η μερική επιστράτευση αφορά το 1% από αυτούς.

Ο Σοϊγκού είπε ακόμη ότι η Ρωσία δεν πολεμάει στο ουκρανικό έδαφος τόσο εναντίον της Ουκρανίας όσο εναντίον της Δύσης.

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα ότι το προεδρικό διάταγμα για μερική επιστράτευση προβλέπει την κινητοποίηση επιπλέον 300.000 ανδρών για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική επιχείρηση, όπως την αποκαλεί η Μόσχα, στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας ο Σοϊγκού διευκρίνισε ότι δεν θα επιστρατευθούν φοιτητές και όσοι υπηρέτησαν ως κληρωτοί και ότι η πλειονότητα των ρώσων εφέδρων, που αριθμούν ένα εκατομμύριο, επίσης δεν θα στρατολογηθούν.

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία – Απείλησε με πυρηνικά

Σεργκέι Σοϊγκού: “Η Ρωσία θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή πυραύλων Zircon”ΣΧΟΛΙΑ