Οι ευρωπαίοι φορείς χάραξης πολιτικής θα πρέπει να αποφύγουν βιαστικά μέτρα ως απάντηση στον υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να επιβραδυνθεί με την πάροδο του χρόνου και να συγκλίνει με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε την Πέμπτη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μάριο Σεντένο.
“Θα πρέπει να ανησυχούμε και να ενεργούμε – ως καταναλωτές και ως υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής – για τα νούμερα του πληθωρισμού που έχουμε δει. Αλλά πρέπει επίσης να θυμόμαστε την ανάγκη να σκεφτόμαστε πιο μακροπρόθεσμα σε αυτές τις διαδικασίες… και θα πρέπει να καθοδηγούμαστε από την υπομονή”.
“Οι προκυκλικές πολιτικές είναι το μόνο που πρέπει να αποφύγουμε”, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερο συντονισμό των εθνικών πολιτικών, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Διαβάστε επίσης
Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 26 μηνών ο μεταποιητικός δείκτης
Βιλερουά ντε Γκαλό: Αρνητικός σε μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θ. Τρύφων και Δ. Δέμος: Η ιστορία ζωής δύο επιχειρηματιών, με όραμα και έντονη κοινωνική δράση
- Ετσι θα είναι τα τουριστικά συγκροτήματα της επόμενης δεκαετίας
- Stéphane Rolland: O αγαπημένος σχεδιαστής της Αθηνάς Ωνάση περιγράφει την υψηλή ραπτική ως γλυπτική σε κίνηση
- Στα 3 εκατομμύρια η μέση τιμή αγοράς των πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.