• Διεθνής πολιτική

    Σενάρια αναβολής εκλογών λόγω Τραμπ – Φήμες ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει- Καθησυχάζει ο Λευκός Οίκος

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Τις τελευταίες ώρες άρχισε να «παίζει» το ενδεχόμενο σενάριο αναβολής των εκλογών, την ίδια στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις βγάζουν νικητή τον Τζο Μπάιντεν.

    Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε πως ο Ντόναλτ Τραμπ εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του και δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

    Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Κέιλι Μακενάνι, κατόπιν σύστασης του γιατρού και των ειδικών, τις επόμενες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος θα εργάζεται από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου.

    Η κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, όπου αρκετά προβεβλημένα στελέχη έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, ανάμεσά τους η πρόεδρος του κόμματος, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας και δύο γερουσιαστές.

    Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία· θρηνούν κάπου 208.000 νεκρούς, ενώ η οικονομία τους, η μεγαλύτερη του κόσμου, ασθμαίνει.

    Όσον αφορά την υγεία του Ντόναλτ Τραμπ, ένας εκ των συμβούλων του, μιλώντας στο CNN αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι πολύ κουρασμένος, καταπονημένος και δεν μπορεί να αναπνεύσει.

    «Αυτό είναι σοβαρό» συμπλήρωσε υπό το πρίσμα της ανωνυμίας, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα όσα είχαν γραφτεί περί ηπίων συμπτωμάτων.
    Ωστόσο ο γιατρός του Λευκού Οίκου διαψεύδει τα περί δυσκολιών στην αναπνοή του Ντόναλντ Τραμπ. Σημείωσε ότι δεν παίρνει οξυγόνο και είναι απύρετος εδώ και 24 ώρες, σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου Σον Κόνεϊ, ο οποίος δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δεν είχε δυσκολίες στην αναπνοή και ότι «είναι πολύ καλά».

    Ο αμερικανός πρόεδρος θα λάβει πενθήμερη αγωγή με remdesivir, διευκρίνισε ο γιατρός, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της παραμονής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στην Ουάσιγκτον  με στρατιωτικό ελικόπτερο και όπως ανακοινώθηκε εμφανίζει ήπιο πυρετό, κόπωση και αναπνευστικά προβλήματα, και θα νοσηλευθεί για μερικές μέρες.
    Ιχνηλάτηση

    Την ίδια στιγμή δεν έχει απαντηθεί το ποιος κόλλησε τον Covid-19 στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είδε μερικούς χιλιάδες ανθρώπους αυτή την εβδομάδα.
    Ήδη η ειδική ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του προέδρου, ο οποίος παρότι ενημερώθηκε για την Χόουπ Χικς, φέρεται να έκανε το δικό του.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα η συνεργάτιδά του βρέθηκε θετική στον ιό την Πέμπτη, όμως παρόλα αυτά ο πρόεδρος επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο Marine One, προκειμένου να μεταβεί στο Νιου Τζέρσι.

    Εκεί έδωσε το παρόν σε ιδιωτική εκδήλωση χορηγών του και η μόνη δήλωση που έκανε στο Fox ήταν ότι έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό.
    Λίγες ώρες μετά δήλωσε με tweet ότι βρέθηκε θετικός τόσο αυτός όσο και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, ενώ από εκείνη την στιγμή και μετά τουλάχιστον είκοσι τρία άτομα συνεργάτες κ.α. έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.
    Πηγές εντός και εκτός του Λευκού Οίκου με άμεση γνώση τη κατάστασης εικάζουν ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι εκατοντάδες, ενώ ο γιος του Έρικ δήλωσε ότι ο πατέρας του είναι αληθινός πολεμιστής.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ