ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Σαουδική Αραβία ήρε σήμερα την απαγόρευση που είχε επιβάλει στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία και σε τρεις άλλες χώρες, καθώς το βασίλειο συνεχίζει να χαλαρώνει τα μέτρα που είχε λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η απόφαση αυτή ελήφθη δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Άγκυρα ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, για πρώτη φορά μετά τη διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018.
Στην αρχή της πανδημίας της Covid-19 η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε στους πολίτες να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Μέχρι και τον περασμένο μήνα 16 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, παρέμεναν ακόμη στον κατάλογο των «απαγορευμένων» προορισμών.
Σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο SPA, που επικαλείται έναν ανώνυμο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών, αίρεται πλέον η απαγόρευση μετάβασης στην Αιθιοπία, την Τουρκία, το Βιετνάμ και την Ινδία.
Οι σχέσεις του Ριάντ με την Άγκυρα, που ήταν ήδη τεταμένες, δοκιμάστηκαν όταν δολοφονήθηκε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης ο Τζαμάλ Κασόγκι, ένας δημοσιογράφος που παλαιότερα στήριζε το καθεστώς αλλά στη συνέχεια έγινε ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του. Την εποχή εκείνη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η εντολή για τη δολοφονία δόθηκε «από τα υψηλότερα κλιμάκια της σαουδαραβικής κυβέρνησης».
Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ αναμένεται στην Τουρκία την Τετάρτη, αφού προηγουμένως θα επισκεφθεί την Αίγυπτο και την Ιορδανία.
Διαβάστε επίσης:
Μπάιντεν: Δεν θα συναντηθώ με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Nvidia: Γιατί πέφτει η μετοχή εν μέσω αύξησης δαπανών για AI από τεχνολογικούς κολοσσούς;
- Bloomberg: Οι ελιγμοί των ΗΠΑ υποχρεώνουν την Ευρώπη να σκεφτεί την ανάπτυξη ενιαίας πυρηνικής αποτροπής
- Πόλεμος Στουρνάρα – Τσίπρα: Η απάντηση του διοικητή στην ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού
- Ο Λάζαρος Ρότα στο Allwyn Game Time: «Να μείνουμε κορυφή, να γράψουμε ιστορία στην Ευρώπη»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.