• Διεθνής πολιτική

    Σαουδική Αραβία: Αντιδράσεις για το κάψιμο του Κορανίου έξω από τη πρεσβεία της Τουρκίας στη Στοκχόλμη

    • NewsRoom

    πηγή: Reuters


    Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας το Σάββατο καταδίκασε έντονα τις σουηδικές Αρχές, οι οποίες έδωσαν την άδειά τους σε έναν Δανό ακροδεξιό πολιτικό να κάψει ένα αντίγραφο του Κορανίου έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη.

    «Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει τη σταθερή θέση του Βασιλείου ζητώντας τη σημασία της διάδοσης των αξιών του διαλόγου, της ανεκτικότητας και της συνύπαρξης και της απόρριψης του μίσους και του εξτρεμισμού», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Η καύση του Κορανίου πραγματοποιήθηκε από τον Rasmus Paludan, ηγέτη του δανικού ακροδεξιού πολιτικού κόμματος Hard Line. Ο Paludan, ο οποίος έχει επίσης σουηδική υπηκοότητα, έχει πραγματοποιήσει πολλές διαδηλώσεις στο παρελθόν όπου έκαψε το Κοράνι.

    Στην άδεια που έλαβε από την αστυνομία, αναφέρει ότι η διαμαρτυρία του έγινε κατά του Ισλάμ και της προσπάθειας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επηρεάσει την ελευθερία της έκφρασης στη Σουηδία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Σουηδός ΥΠΕΞ καταδίκασε το κάψιμο του Κορανίου κοντά στην Τουρκική πρεσβεία

    Σουηδία: Οι διαδηλώσεις που εξόργισαν την Άγκυρα – Κούρδοι και Αριστεροί κατά Τουρκίας και  ΝΑΤΟ – Δανός ακροδεξιός έκαψε το Κοράνι έξω από τη Τουρκική πρεσβεία



    ΣΧΟΛΙΑ