• Διεθνής πολιτική

    Ο Σουηδός ΥΠΕΞ καταδίκασε το κάψιμο του Κορανίου κοντά στην Τουρκική πρεσβεία

    • NewsRoom
    Τομπάιας Μπίλστρομ, Σουηδός ΥΠΕΞ

    Τομπάιας Μπίλστρομ, Σουηδός ΥΠΕΞ


    «Αποκρουστικό» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τομπάιας Μπίλστρομ, την κίνηση ακροδεξιού πολιτικού από τη Δανία να κάψει το Κοράνι σε διαδήλωση κοντά στην Τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, σε μια από τις διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας στην σουηδική πρωτεύουσα, με την άδεια της Αστυνομίας, που προκάλεσε τις πιο έντονες διαμαρτυρίες της Άγκυρας.

    «Η Σουηδία έχει μια εκτεταμένη ελευθερία έκφρασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σουηδική κυβέρνηση ή εγώ ο ίδιος υποστηρίζουμε τις απόψεις που εκφράζονται», ανέφερε ο Μπίλστρομ σε δημοσίευσή του στο Twitter.

    Η συγκεκριμένη διαδήλωση κατά της Τουρκίας ήταν μια από τις δύο που προκάλεσαν την οργή της Άγκυρας. Μια δεύτερη, επίσης κοντά στην Τουρκική πρεσβεία, είχε ταχθεί υπέρ των Κούρδων και κατά της ένταξης της Σουηδίας στο NATO.

    Η Τουρκία ανακοίνωσε  νωρίτερα σήμερα ότι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Άμυνας, αφού οι σουηδικές αρχές επέτρεψαν στην αντιτουρκική διαδήλωση να πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη.

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως ελπίζει ότι οι σουηδικές αρχές δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση και υποστήριξε επίσης πως η διαμαρτυρία αυτή δεν μπορεί να επικαλεσθεί την ελευθερία της έκφρασης.

    Διαβάστε επίσης:

    Σουηδία: Οι διαδηλώσεις που εξόργισαν την Άγκυρα – Κούρδοι και Αριστεροί κατά Τουρκίας του ΝΑΤΟ – Δανός ακροδεξιός έκαψε το Κοράνι έξω από τη Τουρκική πρεσβεία

    Τουρκικά γυμνάσια στη Σουηδία: Η Άγκυρα ακύρωσε την επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Άμυνας



    ΣΧΟΛΙΑ