ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπομονή ως προς την πορεία της πολιτικής μετάβασης στη Βενεζουέλα ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η διαδικασία θα διαρκέσει «μήνες, αλλά όχι χρόνια».
Επτά μήνες μετά τη σύλληψη του έκπτωτου προέδρου Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης, εκπρόσωποι της προσωρινής προέδρου Ντέλσι Ροδρίγκες και στελέχη της αντιπολίτευσης αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα στο Καράκας τον πρώτο κύκλο συνομιλιών. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Στην ατζέντα της πρώτης συνεδρίασης περιλαμβάνονται η διαχείριση των συνεπειών του διπλού σεισμού της 24ης Ιουνίου, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και η κατοχύρωση των πολιτικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
Η πρώην αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες ανέλαβε την προσωρινή ηγεσία της χώρας, με την κυβέρνησή της να τελεί υπό την ισχυρή επιρροή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ενθάρρυνε την έναρξη του διαλόγου.
«Είναι προφανές ότι απομένουν πολλά να γίνουν για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διεξαγωγής εκλογών», δήλωσε ο Ρούμπιο στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο τελετής για την υπογραφή συμφωνίας με την Παραγουάη σχετικά με τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.
«Θα χρειαστούν επιμονή και λίγη υπομονή — όχι χρόνια, αλλά σίγουρα μήνες και εβδομάδες», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στη Βενεζουέλα.
Διαβάστε επίσης
CNN: Πώς ο Τραμπ έγινε ο νέος καταλύτης για τις τιμές του πετρελαίου
Μητσοτάκης: Διυπουργική σύσκεψη για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων
Τσικαλάκης: Να πάψει επιτέλους η δολοφονική και τρομοκρατική δράση σε βάρος των εργαζομένων ναυτικών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεωργιάδης: Στο «μικροσκόπιο» 231 γιατροί για αναρτήσεις στα social media – Έλεγχοι με AI
- Icon Energy (Ισμήνη Παναγιωτίδη): Αναμένει 11 εκατ. δολάρια έσοδα και μέσο ναύλο 19.000 δολάρια για κάθε πλοίο της
- Μαρινάκης: «Ανάσες» στους πολίτες, αλλά με δημοσιονομικό μέτρο – Τι είπε για ΕΦΚ, παροχές και εκλογές
- Μαζωνάκης: Νέα καταγγελία «φωτιά» για την Ιωάννα Γάκα – «Μας είπε ότι είχαμε καρκίνο και μικρόβια στο αίμα»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.