• Διεθνής πολιτική

    Ρωσικό εξοπλισμό αξίας 17 δισ. δολαρίων έχουν διαλύσει οι Ουκρανοί

    • NewsRoom


    Οι Ουκρανοί έχουν διαλύσει μέχρι τώρα ρωσικό εξοπλισμό αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι εκτιμήσεις πάνω στον ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει χαθεί έχουν γίνει σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes.

    Έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στα ουκρανικά εδάφη, η Ρωσία έχει χάσει 12.142 μέρη στρατιωτικού εξοπλισμού, εξαιρουμένων των πυραύλων. Η πιο σημαντική απώλεια, με βάση τα στοιχεία του Forbes, ήταν αυτή του εμβληματικού πλοίου Moskva, αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο «χτυπήθηκε» από ουκρανικά πυρά στις 14 Απριλίου και βούλιαξε στη θαλάσσια περιοχή της Οδησσού.

    Οι ζημιές σε υποδομές των Ουκρανών

    Επιπλέον, μόνο για τις «μάχες» στο Φιδονήσι, οι Ρώσοι έχασαν εξοπλισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων. Στον βομβαρδισμό της αεροπορικής βάσης στη Σάκα της Κριμαίας, καταστράφηκαν εννέα στρατιωτικά αεροσκάφη συνολικής αξίας 230 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σύμφωνα με το Forbes, οι Ουκρανοί κατέστρεψαν σε ένα εξάμηνο περί τα 234 ρωσικά αεροσκάφη αξίας 5,3 δισ. δολαρίων, ποσού που ξεπερνά το 32% των συνολικών απωλειών. Προ ημερών, οι Ουκρανοί θέλησαν να «τρολάρουν» τους Ρώσους, πραγματοποιώντας στην κεντρικό οδό Khreshchatyk του Κέρβου «παρέλαση» με κατεστραμμένα ρωσικά άρματα μάχης.

    Από την άλλη, ο πόλεμος έχει προκαλέσει μέχρι τώρα ζημιές 113,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υποδομές της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Σχολής Οικονομικών του Κιέβου. Οι ζημιές αυτές θα χρειαστούν περίπου 200 δισ. δολάρια για να αποκατασταθούν. Οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν σημειωθεί στις κατοικίες, με 131.300 κτίρια να έχουν «χτυπηθεί» από βομβαρδισμούς και την αξία τους να εκτιμάται σε 47,8 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης

    Ζελένσκι: «Ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν σε σιδηροδρομικό σταθμό στην κεντρική Ουκρανία»

    Στο Κίεβο μετέβη ο Μπόρις Τζόνσον

    Ρωσία: Συνελήφθησαν υπάλληλοι του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια επειδή βοηθούσαν την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ