• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Τελεσίγραφο στο Κίεβο για διαπραγματεύσεις στην Λευκορωσία – Διορία έως τις 15:00

    • NewsRoom
    Ουκρανοί στρατιώτες

    Ουκρανοί στρατιώτες


    Η Ρωσία έδωσε διορία έως τις 15.00 μετά το μεσημέρι (16.00 ώρα Ελλάδος) στην Ουκρανία για να απαντήσει στην πρόσκληση για διαπραγματεύσεις στην Λευκορωσία.

    «Έως τις 15.00 θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και να περιμένουμε επιβεβαίωση από την ουκρανική πλευρά για τη δική τους απόφαση να ξεκινήσουν για διαπραγματεύσεις στο Γόμελ (της Λευκορωσίας)», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

    Ο Μεντίνσκι είπε επίσης ότι η Μόσχα εγγυάται την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής διαπραγμάτευσης, σε περίπτωση που ξεκινήσει για να φτάσει στο Γόμελ της Λευκορωσίας, όπου ήδη βρίσκεται η ρωσική αντιπροσωπεία.

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσι, απέρριψε νωρίτερα τη ρωσική πρόταση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος σε μια χώρα από την οποία επιτέθηκε η Ρωσία στην Ουκρανία.

    Ειδικότερα, απάντησε είπε ότι διάλογος στην Λευκορωσία θα μπορούσε να γίνει μόνο εάν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στην Ουκρανία από τα λευκορωσικά εδάφη.

    Πρόσθεσε ότι το Κίεβο παραμένει ανοιχτό σε διάλογο σε κάποιο άλλο σημείο από το οποίο δεν εξαπολύθηκε επίθεση στη χώρα του.

    O Ζελένσκι δήλωσε ότι η χθεσινή νύχτα ήταν βίαιη και πως οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής «επιτέθηκαν σε περιοχές αμάχων» όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές υποδομές. «Επιτίθενται παντού», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Απέρριψε τις διαπραγματεύσεις με την Μόσχα την Λευκορωσία-Ο Πούτιν χαιρετίζει τον “ηρωισμό” των ρωσικών δυνάμεων

    Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι απέρριψε τη ρωσική πρόταση για συνομιλίες στη Λευκορωσία

    Reuters: Η Τουρκία δεν έχει πάρει απόφαση να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου



    ΣΧΟΛΙΑ