• Διεθνής πολιτική

    Reuters: Η Τουρκία δεν έχει πάρει απόφαση να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου

    • NewsRoom
    ρωσικό πολεμικό πλοίο στα στενά του Βόσπορου μπροστά από την Κωνσταντινούπολη


     Μπορεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ευχαρίστησε τον «φίλο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντγάν και τον τουρκικό λαό για την απόφαση να απαγορεύσει τη διέλευση ρωσικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκύπτει από την Τουρκία.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, το οποίο επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο, η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για το κλείσιμο των στενών μεταξύ της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας για το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας, διαψεύδοντας έτσι τον ισχυρισμό του Ουκρανού προέδρου.

    Μάλιστα, επισημαίνεται πως ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σήμερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, είχε αρνηθεί την Παρασκευή να ικανοποιήσει σχετικό αίτημα της Ουκρανίας, δηλώνοντας πως η Τουρκία δεν βρίσκεται σε πόλεμο.

    Την ίδια ώρα και η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την σημερινή συνομιλία του Ερντογάν με τον Ζελένσκι δεν αναφέρεται πουθενά για κάποια σχετική απόφαση, παρά για μια αόριστη στήριξη που εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος στον Ουκρανό ομόλογό του.

    Διαβάστε επίσης

    Ζελένσκι: Ο Ερντογάν είπε πως θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου στα ρωσικά πολεμικά πλοία

    Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα κατευθύνονται προς τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

    Λαβρόφ σε Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με επικοδομητικές δυνάμεις για τη λύση στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ