ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι αντάλλαξαν δεκάδες αιχμαλώτους πολέμου, η τελευταία ανταλλαγή σε περισσότερο από ένα χρόνο μαχών.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι 90 Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν από την Ουκρανία κατά την τελευταία ανταλλαγή. Το Κίεβο δήλωσε ότι 130 Ουκρανοί στρατιωτικοί που ήταν υπό ρωσική κράτηση απελευθερώθηκαν.
Ο Άντριι Γιερμάκ, επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού επιτελείου, δήλωσε ότι 97 από τους Ουκρανούς είχαν λάβει μέρος στην υπεράσπιση της Μαριούπολη στην νοτιοανατολική Ουκρανία πριν από την κατάληψή της από τη Ρωσία, εκ των οποίων οι 71 προέρχονταν από τον εργοστάσιο Χαλυβουργίας «Αζοφστάλ».
Σύμφωνα με τον Γιερμάκ, από τους 130 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου , οι 126 ήσαν άνδρες και οι 4 γυναίκες.
Επίσης σύμφωνα με τον Γιερμάκ, 35 από τους Ουκρανούς που αντηλλάγησαν είχαν αιχμαλωτισθεί στην περιοχή του Ντονέτσκ, στο Σολεντάρ και έξω από το Μπαχμούτ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC (ρωσική υπηρεσία)
Διαβάστε επίσης
New York Times: Φιλοουκρανική οργάνωση επιτέθηκε στους αγωγούς Nord Stream εκτιμούν οι ΗΠΑ
New York Times: Φιλοουκρανική οργάνωση επιτέθηκε στους αγωγούς Nord Stream εκτιμούν οι ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πράτο: Δολοφονίες, μαφία, εμπρησμοί – H σκοτεινή πλευρά της μόδας στην καρδιά της Ευρώπης
- Σωτήρης Φέλιος: Η Ιταλίδα της Όπερας από τη Συλλογή Σοφρά
- Πώς βλέπει το Μαξίμου το ενδεχόμενο κόμμα Καρυστιανού» – Πώς αλλάζει το πολιτικό σκηνικό
- EFA Group: Οι εξαγορές, οι συνεργασίες με Metlen και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και οι νέοι επενδυτές