Διεθνής πολιτική

Ρωσία: Google και Apple αφαίρεσαν εφαρμογή του αντιφρονούντα Ναβάλνι από τις πλατφόρμες τους

  • NewsRoom
Αλεξέι Ναβάλνι

Αλεξέι Ναβάλνι


Σύμμαχοι του φυλακισμένου Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι κατηγόρησαν σήμερα την Google και την Apple ότι αφαίρεσαν μια εφαρμογή «έξυπνης» ψηφοφορίας από τα διαδικτυακά τους καταστήματα την πρώτη ημέρα των βουλευτικών εκλογών στη Ρωσία.

«Σήμερα στις 8 το πρωί ώρα Ρωσίας η Google και η Apple αφαίρεσαν από τα διαδικτυακά τους καταστήματα την εφαρμογή του Ναβάλνι. Δηλαδή υπέκυψαν στον εκβιασμό του Κρεμλίνου» έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ο Λεονίντ Βολκόφ, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Ναβάλνι.

«Η αφαίρεση της εφαρμογής του Ναβάλνι από πλατφόρμες είναι μια επαίσχυντη πράξη πολιτικής λογοκρισίας».

«Η αυταρχική ρωσική κυβέρνηση και η προπαγάνδα θα χαρούν», έγραψε στο Twitter ο Ιβάν Τζανόφ, διευθυντής της οργάνωσης του Ναβάλνι, Ταμείο κατά της Διαφθοράς, αναφερόμενος στη Google και την Apple.

«Όλο το ρωσικό κράτος και ακόμη και οι μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου είναι εναντίον μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραδώσουμε τα όπλα», τόνισε στο Telegram η ομάδα του Ναβάλνι.

Σήμερα ξεκινά στη Ρωσία η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές, η οποία θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Περίπου 108 εκατομμύρια Ρώσοι καλούνται να εκλέξουν τους 450 βουλευτές της Δούμας -Κάτω Βουλή- και το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία αναμένεται να κερδίσει τις περισσότερες έδρες.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Πάνω απ’ όλα το μέτωπο κατά της Κίνας, παράπλευρη απώλεια οι σύμμαχοι

Μακρόν-Μέρκελ δεσμεύονται να συνεχίσουν να συνεργάζονται μέχρι τον σχηματισμό νέας γερμανικής κυβέρνησηςΣΧΟΛΙΑ