• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Εξαπολύει ισχυρή επίθεση σε εργοστάσιο χαλυβουργίας με παγιδευμένους αμάχους

    Καπνός υψώνεται πάνω από ένα εργοστάσιο της χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη.

    Καπνός υψώνεται πάνω από ένα εργοστάσιο της χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη.


    Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στο χαλυβουργείο Azovstal στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, μετά τη διακοπή της εκεχειρίας, αναφέρει το Reuters.

    Μιλώντας στο Telegram, ο λοχαγός Sviatoslav Palamar του συντάγματος Azov είπε ότι το χαλυβουργείο όπου 200 άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι υπόγεια, στοχοποιούνται από πυροβολικό και αεροπλάνα, σύμφωνα με το Reuters.

    Ο Παλαμάρ είπε ότι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν. Συγκεκριμένα ανέφερε, «από αυτή τη στιγμή, μια ισχυρή επίθεση στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal βρίσκεται σε εξέλιξη με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, τανκς, προσπαθειών προσγείωσης σε βάρκες και μεγάλου αριθμού πεζικού».

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μαριούπολης, Vadym Boichenko, περισσότεροι από 200 πολίτες παραμένουν στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, αναφέρει το Reuters.

    Η πενθήμερη επιχείρηση εκκένωσης γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων από τη χαλυβουργία συντονίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

    Μία από τους εκτοπισμένους, η Alina Kozitskaya, η οποία πέρασε βδομάδες καταφύγιο σε ένα υπόγειο, είπε στο Reuters, «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα κατάφερα, απλά θέλουμε να ξεκουραστούμε».

    Πηγή The Guardian

    Διαβάστε επίσης:

    Βρετανία: Η Ουκρανία θα νικήσει τη Ρωσία, λέει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

    Μπάιντεν για αμβλώσεις: Καλεί τους Αμερικανούς να υπερασπιστούν το “θεμελιώδες δικαίωμα των γυναικών στην επιλογή”

    Πούτιν κατά Δύσης σε τηλεφωνική επικοινωνία με Μακρόν: Σταματήστε να εξοπλίζετε με όπλα την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ