ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Όρμπαν απειλεί να μπλοκάρει δάνειο €90 δισ. προς την Ουκρανία σε αντίποινα για το ρωσικό πετρέλαιο – «Θα βοηθήσουμε όταν θα το έχουμε»
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τις καταγγελλόμενη “απάνθρωπη μεταχείριση” των Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου στην Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τα ρωσικά πρακτορεία RIA και TASS.
Σύμφωνα με το TASS, η υπόθεση βασίζεται στους ισχυρισμούς ενός Ρώσου στρατιώτη που παρέμεινε επί 29 ημέρες κρατούμενος στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της αποκαλούμενης από τη Μόσχα “ειδικής επιχείρησης” για την προστασία των ρωσόφωνων και την αποδυνάμωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της γειτονικής της χώρας. Οι ουκρανικές δυνάμεις ωστόσο αντιστάθηκαν σθεναρά και οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τις περιοχές γύρω από το Κίεβο.
Διαβάστε επίσης:
Κουλέμπα: Στείλτε μας άμεσα όπλα, διαφορετικά θα έχουμε κι άλλες τραγωδίες όπως η Μπούτσα
Στόλτενμπεργκ (ΝΑΤΟ): Αποφασισμένοι να κάνουμε περισσότερα για την Ουκρανία
Ο Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για συνομιλίες στην Ουάσινγκτον
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανάλυση Reuters: Σε στρατηγικό αδιέξοδο ο Ντόναλντ Τραμπ – Χάνει τον έλεγχο στον πόλεμο με το Ιράν
- Παύλος Μαρινάκης: Δεύτερη σειρά μέτρων όταν κριθεί αναγκαίο
- Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Μόσχα παραμένει φίλη και αξιόπιστος εταίρος της Τεχεράνης,
- Πόλεμος στο Ιράν: Ελληνικά πλοία μεταφοράς σιτηρών διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.