ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να νιώθει απόλυτα ήσυχη και ασφαλής».
«Αν υπήρξε ποτέ μια περίοδος κατά την οποία η Ελλάδα θα έπρεπε να νιώθει ασφαλής και ήσυχη, είναι αυτή που διανύουμε τώρα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί, οι ευρωπαϊκές χώρες προστατεύονταν και προστατεύονται. Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ασφάλεια της Ελλάδας ή κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ρομάνο Πρόντι.
Παράλληλα, αναφορικά με τις νέες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, υπογράμμισε: «Στη Συρία, βέβαια, η κατάσταση είναι διαφορετική. Η περίπτωση της Συρίας αποδεικνύει την απουσία της Ευρώπης στην περιοχή της Μεσογείου. Πριν από είκοσι χρόνια, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε -σε καμία περίπτωση- να συμβεί», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, ερωτηθείς για το αν μπορεί να υπάρξει δυνατότητα ειρήνευσης στην Ουκρανία, ο Ρομάνο Πρόντι υπογράμμισε ότι δεν έχει σημασία ποιο πρόσωπο θα αναλάβει τη διαπραγματευτική προσπάθεια, αλλά «το να ξεκινήσει διάλογος και να υπάρξει “έστω και μια σιωπηρή συμφωνία” των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα».
Σε σχέση, τέλος, με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο ρεαλιστικότερος δρόμος που μπορεί να ακολουθηθεί, στη φάση αυτή, είναι εκείνος μιας ενισχυμένης συνεργασίας των ιδρυτικών μελών της Ενωμένης Ευρώπης, μαζί με κάποιες άλλες χώρες, που μπορούν να προστεθούν στην ομάδα αυτή».
Διαβάστε επίσης
Η Δύση σκέφτεται να βάλει τους Ρώσους ολιγάρχες να αγοράσουν τρόπο διαφυγής από τις κυρώσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κατασχέσεις: Στα 1.600 ευρώ το νέο ακατάσχετο για χρέη στο Δημόσιο και στις τράπεζες – Tι αλλάζει, ποιοι κερδίζουν έως 4.200 ευρώ τον χρόνο
- Η G7 ανήγγειλε σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία
- Σταθεροποιείται το πετρέλαιο – Δεξαμενόπλοια του Ιράν με σχεδόν 5 εκατ. αργού πετρελαίου βγήκαν από την Τεχεράνη
- Κτηνίατροι, ψυχαναλυτές και μελετητές του Μότσαρτ: Το παράξενο καστ που αναμένεται να κληρονομήσει δισεκατομμύρια, όταν μπει στο χρηματιστήριο η εταιρεία των Leopard
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.