• Διεθνής πολιτική

    Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Ισχυρίζεται ότι αποδέχθηκε το αίτημα της Ουκρανίας για βοήθεια στις συνομιλίες

    • Bloomberg
    Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς

    Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς


    Ο δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, προσπαθεί να βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπός του τη Δευτέρα.

    «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ουκρανική πλευρά επικοινώνησε με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνικής επίλυσης και ότι από τότε προσπαθεί να βοηθήσει», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρόλα Μπρέντλιν μέσω email.

    Ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι δέχεται πιέσεις από πολιτικούς του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Κρις Μπράιαντ, μέλος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στον Αμπράμοβιτς να κατέχει έναν αγγλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο.

    Σε ένα tweet τη Δευτέρα, ο Μπράιαντ δήλωσε: «Αυτό μοιάζει με ένα ακόμη ρωσικό ψέμα σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η επιβολή κυρώσεων. Εάν είναι τόσο κοντά στον Πούτιν που μπορεί να ασκήσει τέτοια επιρροή, εάν επισκέφτηκε τον Πούτιν την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να του επιβληθούν κυρώσεις τώρα».

    Ο Αμπράμοβιτς έχει περιουσία αξίας περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Απέκτησε την περιουσία του από μερίσματα και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που ιδιωτικοποιήθηκαν, από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

    Ο Ρώσος μεγιστάνας το Σάββατο παρέδωσε τον άμεσο έλεγχο της Τσέλσι στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Premier League, επιδιώκοντας δημόσια να αποστασιοποιηθεί από αυτήν, αφού οι Δυτικοί ηγέτες εξετάζουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των ολιγαρχών της.

    Στη δήλωση δεν υπήρξε καμία αναφορά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε διευκρινίστηκε εάν ο Αμπράμοβιτς σκοπεύει να παραδώσει οριστικά τον έλεγχο του συλλόγου ή αν θα ξαναπάρει τα ηνία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στο πλευρό της Ουκρανίας η κόρη του Ρώσου ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς

    Αποχωρεί ο Ρομάν Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι



    ΣΧΟΛΙΑ