• Διεθνής πολιτική

    Reuters: Πληθαίνουν τα κρούσματα κατασκοπείας στα κινητά της Κομισιόν


    Μετά το πρώτο κρούσμα κατασκοπείας στο κινητό του Προέδρου Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μολύνθηκαν και τα κινητά της Κομισιόν, από το λογισμικό Pegasus. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στοιχεία ότι τα κινητά των αξιωματούχων και των υπαλλήλων της Κομισιόν μολύνθηκαν από το λογισμικό Pegasus της εταιρείας NSO.

    O Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης σε γράμμα που φέρνει στο φως το Reuters, ενημερώνει ότι η Apple τον είχε ενημερώσει το 2021, ότι το κινητό του είχε πιθανώς παγιδευτεί με τη χρήση του Pegasus.

    Η έρευνα στα κινητά των αξιωματούχων

    H προειδοποίηση της Apple οδήγησε σε έρευνα των προσωπικών και επαγγελματικών συσκευών του Ρέιντερς καθώς και υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνεται στο γράμμα.

    Αν και η έρευνα δεν βρήκε αδιάσειστα στοιχεία ότι το κινητό του Ρέιντερς ή υπαλλήλων της Ε.Ε. παραβιάστηκαν, ανακαλύφθηκαν «δείκτες παραβίασης» (indicators of compromise), ένας όρος που χρησιμοποιείται από τους ερευνητές για να περιγράψει ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις παραβίασης.

    Το γράμμα του Ρέιντερς δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες και ο ίδιος υπογράμμισε ότι «είναι αδύνατο να αποδοθούν αυτοί οι δείκτες σε έναν συγκεκριμένο δράστη με απόλυτη βεβαιότητα» .

    Διαβάστε επίσης

    Φινλανδία: Κινητά τηλέφωνα διπλωματών παρακολουθούνταν μέσω του λογισμικού Pegasus

    Apple: Μηνύει την NSO Group για το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus spyware



    ΣΧΟΛΙΑ