• Διεθνής πολιτική

    Ψηφιακή σύνοδος κορυφής G7 για την Ουκρανία – ΟΑΣΕ : «Τρομοκρατία» εναντίον του άμαχου πληθυσμού τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα

    • NewsRoom
    Οι ηγέτες της Ομάδας των 7 (G7)

    Οι ηγέτες της Ομάδας των 7 (G7)


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι υπόλοιποι ηγέτες της G7 θα συμμετάσχουν σε ψηφιακή συνεδρίαση εντός της ημέρας για να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία και να φροντίσουν να λογοδοτήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τη σειρά ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων εναντίον ουκρανικών υποδομών.

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα εκφραστεί στην αρχή της συνόδου, πρόσθεσε η αμερικανική προεδρία.

    Ο ΟΑΣΕ καταδικάζει τον «τρόμο» των πυραυλικών πληγμάτων της Ρωσίας

    Η ηγεσία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) χαρακτήρισε τα χθεσινά σφοδρά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον υποδομών πολλών ουκρανικών πόλεων «τρομοκρατία» εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

    «Αυτές οι ειδεχθείς στρατιωτικές ενέργειες αντιπροσωπεύουν πλήρη περιφρόνηση και παραβίαση του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του (διεθνούς) ανθρωπιστικού δικαίου», αναφέρει δελτίο Τύπου της ηγεσίας του ΟΑΣΕ που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ.

    «Ο μοναδικός λόγος πίσω από αυτές τις βάρβαρες και απάνθρωπες πράξεις είναι να εξαπλωθεί ο τρόμος, καθώς και η υπεραναπλήρωση για τις αποτυχίες ως προς την επίτευξη τακτικών και στρατηγικών στόχων» της Ρωσίας, αναφέρεται στο κείμενο, που συνυπογράφεται από τον πολωνό υπουργό Εξωτερικών και προεδρεύοντα στον ΟΑΣΕ Ζμπίγκνιου Ράου και τη γερμανίδα Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ Χέλγκα Μαρία Σμιτ.

    Η Ρωσία συγκαταλέγεται στα 57 κράτη μέλη του Οργανισμού.

    Από το 2014, ο διεθνής οργανισμός με έδρα τη Βιέννη επέβλεπε την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τον ουκρανικό στρατό στην ανατολική Ουκρανία. Αφού άρχισε η ρωσική στρατιωτική εισβολή την 24η Φεβρουαρίου, η αποστολή των παρατηρητών του ΟΑΣΕ αποχώρησε.

    Διαβάστε επίσης

    Έκτακτη σύγκληση της G7 την Τρίτη για την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ