• Διεθνής πολιτική

    Πρόσθετη χρηματοδότηση για την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ύψους 194 εκατ. ευρώ, ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ

    • NewsRoom
    Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ

    Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ


    Πρόσθετη χρηματοδότηση για την εκπαίδευση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ύψους 194 εκατ. ευρώ ενέκρινε νωρίτερα την Τρίτη το Συμβούλιο της ΕΕ.

    Αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση θα χορηγηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης (EPF), ανεβάζοντας το συνολικό ποσό βοήθειας στα 255 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνεχιστεί η εκπαίδευση μεγάλης κλίμακας του προσωπικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και να επιτραπεί στα κράτη-μέλη της ΕΕ να παρέχουν τον απαραίτητο εκπαιδευτικό εξοπλισμό και τις προμήθειες.

    Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 34.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί από την έναρξη της εκπαιδευτικής αποστολής της ΕΕ για την Ουκρανία (EUMAM Ukraine).

    Συνολικά, η ΕΕ έχει χρηματοδοτήσει με 27 δισεκ. ευρώ τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, αλλά “πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πιο γρήγορα”, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, λίγο μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

    Διαβάστε επίσης:

    Σαμαράς: Ναι στον διάλογο με την Τουρκία, όχι στην παράδοση

    Οι Βρετανοί «αδειάζουν» τον Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη – «Λάθος», λέει το 66%

    Κασσελάκης για «μαξιλάρι» 37 δισ.: Προϋπόθεση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας



    ΣΧΟΛΙΑ