• Διεθνής πολιτική

    Πολωνία: Κατασκοπευτικό θρίλερ με «Ισπανούς δύτες» – Διασώθηκαν στη Βαλτική και μετά εξαφανίστηκαν

    • NewsRoom
    Ματέους Μοραβιέτσκι, Πολωνός πρωθυπουργός

    Ματέους Μοραβιέτσκι, Πολωνός πρωθυπουργός


    Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από τις υπηρεσίες πληροφοριών να ερευνήσουν την υπόθεση της διάσωσης τριών δυτών στη Βαλτική Θάλασσα, κοντά στο λιμάνι του Γκντανσκ.

    Τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, οι τρεις άνδρες έστειλαν σήμερα κινδύνου, αφού το σκάφος τους υπέστη βλάβη. Τους διέσωσε η πολωνική ακτοφυλακή.

    Δήλωσαν ότι ήταν Ισπανοί και έψαχναν για κεχριμπάρι. Σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, μόνο ο ένας από αυτούς διέθετε έγγραφα ταυτότητας.

    Αφού τους έγινε έλεγχος από την αστυνομία, αφέθηκαν ελεύθεροι. Λίγο αργότερα, τα κινητά τηλέφωνα που είχαν δηλώσει αποδείχθηκε ότι ήταν ανενεργά.

    «Διέταξα μια εις βάθος έρευνα για την υπόθεση αυτή», είπε στους δημοσιογράφους ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, αφού εκφράστηκαν αμφιβολίες για την πραγματική ταυτότητα των δυτών.

    Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι διέθεταν ακριβό καταδυτικό εξοπλισμό και έχουν ήδη φύγει από την Πολωνία.

    «Ίσως επρόκειτο για πολύ επικίνδυνους ανθρώπους», είπε ο Μοραβιέτσκι.

    Πρόσθεσε ότι έχει ήδη ενισχυθεί η ασφάλεια στρατηγικής σημασίας υποδομών, όπως του τερματικού σταθμού LNG στο Σβίνουτσι και ο αγωγός φυσικού αερίου Baltic Pipe που συνδέει την Πολωνία με τη Νορβηγία. «Είναι προφανές ότι με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κίνδυνος σαμποτάζ από τη Ρωσία έχει αυξηθεί σημαντικά και η ασφάλεια των υποδομών πρέπει να ενισχυθεί», τόνισε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: 11 χώρες του ΝΑΤΟ δεσμεύονται για «άνευ προηγουμένου στρατιωτική βοήθεια» – Αδιέξοδο μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας για τα Leopard

    Σαρλ Μισέλ: Εξετάζεται νέο πακέτο κυρώσεων προς τη Ρωσία – Να δοθούν άρματα μάχης στην Ουκρανία

    Οι γερμανικές εταιρείες είναι έτοιμες να προμηθεύσουν την Ουκρανία με περισσότερα των 100 άρματα μάχης



    ΣΧΟΛΙΑ