• Διεθνής πολιτική

    Πόλεμος του Ισραήλ: Ο Νετανιάχου διαψεύδει ότι δέχθηκε προειδοποιήσεις από την Αίγυπτο

    • NewsRoom
    Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Στη διάψευση ότι η Αιγυπτος προειδοποίησε το Ισραήλ για επίθεση και κάνει λόγο για «ψευδείς αναφορές», προχώρησε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις αναφορές του Associated Press, σύμφωνα με το οποίο, αξιωματούχος των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι το Κάιρο είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα το Ισραήλ ότι θα συμβεί «κάτι μεγάλο».

    Ωστόσο, οι Ισραηλινοί επικεντρώθηκαν στη Δυτική Όχθη και υποτίμησαν την απειλή από τη Γάζα «Οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν» δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Η απάντησή μας «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», λέει ο Νετανιάχου

    Η απάντηση του Ισραήλ στην πρωτοφανή και πολυμέτωπη επίθεση των Παλαιστίνιων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Ο Νετανιάχου μιλούσε σε δημάρχους των νότιων συνοριακών πόλεων, που δέχθηκαν πλήγματα από την αιφνιδιαστική επίθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς να παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε: «Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα και τρομερά! Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της εκστρατείας και μόλις την έχουμε ξεκινήσει. Η ηγεσία σας είναι πολύ ισχυρή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται ισχυρή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες».

    Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι «το κράτος θα γυρίσει κάθε πέτρα για να σας βοηθήσει όλους» και πρόσθεσε ότι «σας ζητά να μείνετε δυνατοί γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Αγκαλιάζω εσάς και τους κατοίκους, είμαστε όλοι μαζί και θα τους νικήσουμε με δύναμη, με πολλή δύναμη».

    Διαβάστε επίσης:

    Ισραήλ-Λίβανος: Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα σύνορα

    Ρωσία: Σκέψεις για νέες πυρηνικές δοκιμές

    Αραβικός Σύνδεσμος: Συνεδριάζει Τετάρτη για τον πόλεμο στο Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ