• Διεθνής πολιτική

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεχθήκαμε πυραυλικές επιθέσεις από το έδαφος της Συρίας, λέει ο ισραηλινός στρατός

    • NewsRoom
    Εμπόλεμη ζώνη στο Ισραήλ


    Υπ’ ατμόν βρίσκεται η Μέση Ανατολή από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τους νεκρούς να πλησιάζουν τους 2.000, την ώρα που οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εκατέρωθεν συνεχίζονται.

    Την ίδια ώρα, το βράδυ της Τρίτης, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ένας αριθμός βλημάτων εκτοξεύθηκε από το συριακό έδαφος προς το Ισραήλ και ότι ορισμένα από αυτά προσγειώθηκαν σε ανοικτές περιοχές στο ισραηλινό έδαφος. Ο στρατός ωστόσο δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

    Την ίδια ώρα ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο έχει φτάσει τουλάχιστον τους 900, αριθμός αυξημένος από τους 830 νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών είναι 260 παιδιά και 230 γυναίκες, ανέφερε. Περίπου 4.600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανέφερε.

    Παράλληλα τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας.

    Ταυτοποιήθηκαν οι Ισραηλινοί όμηροι

     Σημειώνεται πως όπως μεταδίδει ο Guardian, το Ισραήλ πιστεύεται ότι έχει ταυτοποιήσει τους περισσότερους από τους ομήρους που απήγαγε η Χαμάς και έχει αρχίσει να ενημερώνει τις οικογένειές τους.

    Αξιωματικοί των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων επρόκειτο να ενημερώσουν την Τρίτη περίπου 100 οικογένειες ότι οι αγαπημένοι τους βρίσκονται στη Γάζα, ανέφεραν οι Times of Israel, επικαλούμενοι το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

    Για ορισμένους, οι ειδοποιήσεις θα επιβεβαιώσουν απλώς αυτό που ήδη γνωρίζουν από την αναγνώριση συγγενών τους σε οδυνηρά πλάνα ανθρώπων – μερικοί αιμόφυρτοι και εμφανώς τρομοκρατημένοι – που σύρονται στον παλαιστινιακό θύλακα μετά τις αστραπιαίες επιθέσεις της Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα βίντεο τραβήχτηκαν από τη Χαμάς και μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω ομάδων Whats App.

    Ο Gilad Erdan, πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των ομήρων που συνελήφθησαν ήταν μεταξύ 100 και 150. Η τύχη των ομήρων είναι ασαφής. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σφυροκοπούν τη Γάζα σε έντονα κύματα κάθε τέσσερις ώρες, μετατρέποντας πολυκατοικίες σε ερείπια. Οι ταξιαρχίες Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, έχουν απειλήσει ότι θα εκτελούν έναν όμηρο για κάθε νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε μη στρατιωτικούς στόχους χωρίς προειδοποίηση.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Οικογένειες Αμερικανών ομήρων της Χαμάς ζητούν παρέμβαση από την κυβέρνηση Μπάιντεν

    Μπορέλ: Kανονικά η βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή – Δεν πιστεύω πως τα χρήματα πάνε στη Χαμάς

    Χαμάς: Ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο



    ΣΧΟΛΙΑ