• Διεθνής πολιτική

    Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για εισβολή δυνάμεων της Λευκορωσίας – Οι Ρώσοι μπήκαν στη Χερσώνα

    • NewsRoom
    ρώσοι στρατιώτες πάνω σε άρμα μάχης με το γράμμα Ζήτα στην Ουκρανία


    Οι μυστικές υπηρεσίες του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η Ρωσία προετοιμάζει μια πρόκληση για να δικαιολογήσει την είσοδο λευκορωσικών στρατευμάτων στον πόλεμο.

    Σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι υπηρεσίες ανέφεραν ότι έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρχαν περίπου 300 άρματα μάχης της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

    Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε λίγο νωρίτερα σήμερα ότι καμία από τις στρατιωτικές μονάδες της χώρας του δεν έχουν μετακινηθεί από τις βάσεις τους, αλλά συμπλήρωσε ότι η χώρα του μπορεί να κινητοποιήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις μέσα σε δύο έως τρεις ημέρες σε περίπτωση κινδύνου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

    Ο ρωσικός στρατός μπήκε στη Χερσώνα

    Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, όμως οι Ουκρανοί ελέγχουν ακόμη το κτίριο της τοπικής διοίκησης, ανέφερε ο ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Βαντίμ Ντενισένκο, μιλώντας στην τηλεόραση.

    Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να περάσει στην κυριότητά τους.

    Νωρίτερα, οι Ρώσοι βομβάρδισαν τον πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης του Κιέβου, σε μια επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν 5 άτομα. Προσωρινά, διακόπηκαν οι μεταδόσεις πέντε καναλιών της Ουκρανίας, ωστόσο αργότερα μέσα στην ημέρα οι ζημιές αποκαταστάθηκαν και το τηλεοπτικό σήμα επανήλθε.

    Την ίδια ώρα, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν  σε αεροπορικό βομβαρδισμό σε μια κατοικημένη ζώνη του Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

    Διαβάστε επίσης

    Ζελένσκι σε Μπάιντεν: Να σταματήσουμε τον Ρώσο επιτιθέμενο το συντομότερο δυνατόν

    Φλοράνς Παρλί: Η Ευρώπη είτε θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είτε θα εξαφανιστεί

    Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας απαγόρευσε πληρωμές κουπονιών σε ξένους κατόχους ομολόγων σε ρούβλι



    ΣΧΟΛΙΑ