• Διεθνής πολιτική

    Πεσκόφ: Γελοία η απόφαση της ΕΕ για τις βίζες

    • NewsRoom
    Ντμίτρι Πεσκόφ

    Ντμίτρι Πεσκόφ


    Η απόφαση της ΕΕ να αναστείλει πλήρως τη συμφωνία διευκόλυνσης θεωρήσεων εισόδου με τη Ρωσία είναι «γελοία», σχολίασε σήμερα το Κρεμλίνο.

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Μόσχα εξετάζει τώρα τρόπους να απαντήσει.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν χθες να αναστείλουν πλήρως τη συμφωνία αυτή με τη Ρωσία, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα χρειάζεται να περιμένουν περισσότερο και να πληρώνουν περισσότερο για την έκδοση βίζας.

    Χώρες της Βαλτικής και της βόρειας Ευρώπης ασκούσαν πιέσεις να απαγορευθεί πλήρως η έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους τουρίστες που θέλουν να εισέλθουν στην ΕΕ.

    «Αυτό είναι κακό για τους Ρώσους διότι θα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και θα είναι πιο δύσκολο να εκδίδουν βίζα», σχολίασε ο Πεσκόφ. «Πρόκειται για μία ακόμη γελοία απόφαση σε μια συνεχιζόμενη σειρά παραλογισμών», πρόσθεσε.

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει λαμβάνοντας αντίστοιχα μέτρα, εξηγώντας ότι η απόφαση της ΕΕ θα «κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη και για τους Ευρωπαίους» και ότι η Μόσχα θα απαντήσει με τρόπο «που εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά της».

    Παράλληλα ο Πεσκόφ κατηγόρησε την ΕΕ ότι θέτει εμπόδια στη λειτουργία του ρωσικού κολοσσού ενέργειας, της Gazprom, μία ημέρα αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω εργασιών συντήρησης στον αγωγό Nord Stream.

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξήγησε ότι η κατάσταση με τον Nord Stream είναι δύσκολη και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μόσχα στην εύρεση εξοπλισμού για τη συντήρησή του οφείλονται στις κυρώσεις εναντίον της.

    Διαβάστε επίσης:

    Τέλος η συμφωνία ΕΕ- Ρωσίας για την βίζα



    ΣΧΟΛΙΑ