• Διεθνής πολιτική

    Πεσκόφ: Αυτό θα συμβεί όταν ΗΠΑ-Ευρώπη «κουραστούν» από τον πόλεμο στην Ουκρανία

    • NewsRoom
    Ο Ντμίτρι Σεργκέγιεβιτς Πεσκόφ είναι Ρώσος διπλωμάτης και γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο εκπρόσωπος του ρωσικού τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ


    Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα κουραστούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση, εκτίμησε σήμερα το Κρεμλίνο.

    Ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίαζε την έγκριση νομοσχεδίου από το αμερικανικό Κογκρέσο περί έκτακτης χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους χωρίς να περιλαμβάνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία.

    Όπως είπε ο Πεσκόφ, η Ρωσία προβλέπει ότι η κόπωση από τον πόλεμο στη Δύση θα οδηγήσει σε διχασμό –όπως τον αποκάλεσε– της κοινής γνώμης ως προς την ουκρανική σύγκρουση.

    Σημειώνεται ότι χθες η Ρωσία δήλωσε ότι τα συστήματά της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πάνω από τη δυτική περιφέρεια Σμολένσκ και ένα πάνω από τη νότια περιφέρεια Κρασνοντάρ.

    Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό drone στην περιφέρεια Κρασνοντάρ γύρω στις 08:00 ώρα Ελλάδας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

    Γύρω στις 09:00 η Ρωσία κατέρριψε τρία drones πάνω από την περιφέρεια Σμολένσκ και στις 10:00 κατέρριψε άλλα δύο πάνω από την περιφέρεια, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

    Στο μεταξύ, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένα αεροδρόμιο αναγκάστηκε να εκτρέψει πτήσεις λόγω ουκρανικών επιθέσεων με drones και όλμους σε ρωσικές περιοχές, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχο.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Διαβάστε επίσης: 

    Motor Oil: Γενικός διευθυντής εφοδιασμού και εμπορίας o Alkhas Khametov

    Η ΚΟΕ τίμησε τον Henry Holterman, νέο ιδιοκτήτη του Corfu Palace

    Financial Times: Τεράστιες οι ζημιές στην ελληνική φέτα από την κακοκαιρία Daniel



    ΣΧΟΛΙΑ