ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έφτασαν στο Γκουαντάναμο οι πρώτοι δέκα παράτυποι μετανάστες, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, ύστερα από την εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, να επεκταθεί η χωρητικότητα κράτησης στις εγκαταστάσεις, με στόχο να είναι τελικά σε θέση να κρατούν έως και 30.000 άτομα.
Το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στους κρατούμενους ως “παράνομους αλλοδαπούς υψηλής απειλής”, ενώ η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ δήλωσε ότι είναι μέλη της συμμορίας Tren de Aragua της Βενεζουέλας.
“Η Υπηρεσία Μετανάστευσης λαμβάνει αυτό το μέτρο για να διασφαλίσει την ασφαλή κράτηση αυτών των ατόμων έως ότου μπορέσουν να μεταφερθούν στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κατάλληλο προορισμό”, ανέφερε το Πεντάγωνο στην ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η βάση στον Κόλπο του Γκουαντάναμο χρησιμοποιείται εδώ και καιρό ως χώρος προσωρινής κράτησης μικρού αριθμού μεταναστών. Το 1991, ο πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους τη χρησιμοποίησε για να στεγάσει προσωρινά χιλιάδες πρόσφυγες από την Αϊτή που διέφευγαν από τη χώρα δια θαλάσσης.
Οι εγκαταστάσεις κράτησης του στρατού στο νησί χρησιμοποιήθηκαν επίσης για υπόπτους που σχετίζονταν με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και άλλων που παρασύρθηκαν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, βήματα που η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει ότι ήταν απαραίτητα για την εθνική ασφάλεια αλλά έχουν επικριθεί έντονα σχετικά με τη χρήση των εγκαταστάσεων και την πιθανή άρνηση νομικής προστασίας.
Διαβάστε επίσης
Γαλλία: Συνελήφθη στα σύνορα οδηγός με 380 κιλά κοκαΐνης στο αυτοκίνητό του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
