ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κάλεσε σήμερα τη χώρα του να πάρει «το δρόμο» της ειρήνης, έστω κι αν είναι δύσκολος, ενώ κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι άφησε το Αζερμπαϊτζάν να ανακαταλάβει στρατιωτικά την αποσχισθείσα περιφέρεια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι.
«Πρέπει να εκτιμάμε την ειρήνη και δεν πρέπει να συγχέουμε ειρήνη, εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός. Η ειρήνη είναι ένα περιβάλλον χωρίς διακρατικές και διεθνικές συγκρούσεις. Αυτός ο δρόμος δεν είναι εύκολος, αλλά πρέπει να τον πάρουμε», δήλωσε σε ομιλία του προς το έθνος με την ευκαιρία του εορτασμού της αρμενικής ανεξαρτησίας.
Ο Πασινιάν δεν έκανε στην ομιλία του καμιά άμεση αναφορά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η ανακατάληψη του οποίου από τους Αζέρους έχει προκαλέσει αιτήματα για την παραίτηση του.
Διαβάστε επίσης:
Λίντνερ: Η ανάπτυξη παραμένει μεγάλη πρόκληση για τη Γερμανία
Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ αμυντικά, γεωπολιτικά και διπλωματικά
Μητσοτάκης-Ερντογάν: Ο οδικός χάρτης για τα «ήρεμα νερά» – Νέο ραντεβού το Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολωνία: Απαγγέλλει κατηγορίες σε έξι πρόσωπα ύποπτα για συνεργασία με «ξένες υπηρεσίες πληροφοριών»
- Ευρωαγορές: Δεύτερο συνεχόμενο κλείσιμο με κέρδη – Στο +8,39% έκλεισε η TUI
- ΓΕΕΘΑ: Με οδηγία Δένδια διατίθενται από τις Ένοπλες Δυνάμεις χώροι φιλοξενίας για πυρόπληκτους σε Πάτρα και Μεσολόγγι
- Σύγκρουση πυροσβεστικού με ΙΧ στην Κερατέα – Νεκρή μία γυναίκα
