Διεθνής πολιτική

Παρίσι: Ιδιοκτήτες εστιατορίων διαμαρτύρονται για το πιθανό νέο lockdown στην πόλη

  • NewsRoom

Wikimedia Commons


Ιδιοκτήτες εστιατορίων και εργαζόμενοι στάθηκαν σήμερα μπροστά από τα καταστήματά τους στο Παρίσι φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και χτυπώντας μαγειρικά σκεύη, για να ζητήσουν από τη γαλλική κυβέρνηση να μην επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε χθες ότι η περιοχή του Παρισιού θα τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού Covid-19 από την προσεχή Δευτέρα, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.

Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων φοβούνται για το ενδεχόμενο να κληθούν να κλείσουν εντελώς τα καταστήματά τους, ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οριστικό «λουκέτο» των επιχειρήσεών τους. Τα μπαρ και τα εστιατόρια στη γαλλική πρωτεύουσα πρέπει να κλείνουν έως τις 10 το βράδυ, βάσει των ισχυόντων μέτρων κατά του νέου κορονοϊού.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις δουλειές μας, για τους μισθούς μας, για το μέλλον μας», είπε στο Reuters ο Αντρέα Βιντσέντζι, που διευθύνει το εστιατόριο La Ville de Provins στο βόρειο Παρίσι. Ο βραβευθείς με δύο αστέρια Μισελέν σεφ Φιλίπ Ετσεμπέστ κάλεσε τους συναδέλφους του ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να διαμαρτυρηθούν για το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων τους, προτείνοντάς τους να σταθούν έξω από αυτά σήμερα και να κάνουν θόρυβο.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ