ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανησυχεί το Παρίσι η παραίτηση του Μάριο Ντράγκι από την πρωθυπουργία.
Μια αποχώρηση του Ιταλού πρωθυπουργού, «πυλώνα για την Ευρώπη», ανοίγει μια «περίοδο αβεβαιοτήτων», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα Πέμπτη η Γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λορένς Μπουν.
Ο Ντράγκι αποφάσισε να περάσει την πόρτα του εξόδου ύστερα από την αποσκίρτηση τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, που ‘σφραγίζει’ την τύχη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
«Η Ιταλία θα εισέλθει σε μια περίοδο η οποία είναι πιθανόν να είναι λίγο λιγότερο σταθερή από αυτή που είδαμε προηγουμένως», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter η Μπουν, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
«Τιμώ τον Μάριο Ντράγκι, που είναι μια εξαιρετική πολιτική προσωπικότητα, που είναι εταίρος για τη Γαλλία, έχουμε συνεργαστεί καλά, είναι πυλώνας για την Ευρώπη», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι
Τζο Μπάιντεν: Ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της κλιματικής κρίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συντριβή C-130 στην Κολομβία: Πάνω από 70 από τους επιβαίνοντες κατάφεραν να διασωθούν
- Νετανιάχου: Ο Τραμπ βλέπει πιθανότητα συμφωνίας με το Ιράν
- AustriaCard: Στα16,2 εκ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 – Πρόταση για μέρισμα €0,10 ανά μετοχή
- Πιερρακάκης: Ανοιχτή η κυβέρνηση για πρόσθετα μέτρα στήριξης αν παραταθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.