• Διεθνής πολιτική

    Παναγιωτόπουλος: Μια φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ στέλνει το Παρίσι

    • NewsRoom
    Παναγιωτόπουλος

    Ν. Παναγιωτόπουλος, υπ. Εθνικής Άμυνας


    Μια ακόμη γαλλική φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ στέλνει το Παρίσι όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ .

    Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, τόνισε ότι υπάρχει και πιθανότητα να καταπλεύσει στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή και ιταλική φρεγάτα.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι διερεύνησε το ενδεχόμενο αυτό κατά τη συνάντησή του με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί την Πέμπτη, καθώς η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ.

    «Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων, είπα ότι αυτό είναι τεστ αντοχών όχι μονό προς τη Γάλλια, αλλά και προς την ΕΕ που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων» υπογράμμισε.

    Αποσαφήνισε πάντως ότι οι Τούρκοι είναι σε μια γωνιά του οικοπέδου 7, ενώ οι Γάλλοι σε άλλη περιοχή, αλλά εκτίμησε ότι είναι σημαντική εκεί η παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων.

    Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πάντως ότι αν χρειαστεί να ζητηθεί επισήμως στρατιωτική παρουσία στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό θα γίνει από τη Λευκωσία. Αποκάλεσε ακόμα προκλητική ενέργεια την παρουσία του γεωτρύπανου Γιαβούζ με τη συνοδεία μάλιστα τουρκικών πολεμικών πλοίων.



    ΣΧΟΛΙΑ