• Διεθνής πολιτική

    Ουγγαρία: Ο Όρμπαν αναμένει πως η επιδημία θα κορυφωθεί στις 3 Μαΐου

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν

    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν


    Ειδικοί στην Ουγγαρία περιμένουν ότι η επιδημία του κορονοϊού θα κορυφωθεί στις 3 Μαΐου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

    Ο Ορμπάν είπε, στη διάρκεια επίσκεψης σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Όικα δυτικά της Βουδαπέστης, πως μέχρι τότε η Ουγγαρία θα διαθέτει 5.000 αναπνευστήρες, ενώ τώρα έχει λίγο παραπάνω από 2.000. Είπε πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί αργότερα για να φθάσει τους 8.000, που θα επαρκούν για τη φροντίδα όλων των ασθενών της COVID-19 που πρέπει να τοποθετηθούν στα μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης.

    «Ο αριθμός (των αναπνευστήρων) θα αυξηθεί στους 8.000 και τότε οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Αυτός είναι αρκετός, ακόμη και σε περίοδο πολέμου», είπε ο Ορμπάν σε έναν γιατρό στο βίντεο.

    Σήμερα η Ουγγαρία έχει 1.916 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, και 189 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

    Η κρίση παρουσίασε στον Ορμπάν την πιο σκληρή πρόκληση στη δεκαετή διακυβέρνησή του. Η απόκρισή του –να κυβερνά με διατάγματα επ΄αόριστον αφού έλαβε την έγκριση της Βουλής, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδημία– έχει προκαλέσει επικρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η Ουγγαρία απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας ότι η Βουλή μπορεί να ανακαλέσει οποιαδήποτε στιγμή την έγκριση αυτή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ