ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισαν σήμερα την «ανάγκη να εξασφαλιστεί μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη» στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Σχεδόν τρία χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι δύο ηγέτες, που είχαν σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία, «συμφώνησαν επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει τις προσπάθειές της για χάρη της ευρωπαϊκής συλλογικής ασφάλειας».
Ο ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος πρόκειται να συναντήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, δεσμεύτηκε να «συνεχίσει αυτές τις σημαντικές συνομιλίες τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι ευρωπαίοι φοβούνται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα τερματίσει τον πόλεμο, που ξεκίνησε η Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, με όρους ευνοϊκούς για τη Μόσχα χωρίς να παρέχει εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα.
Σε ξεχωριστή συνομιλία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που είχε σήμερα, ο Κιρ Στάρμερ επανέλαβε την «ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία», σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.
«Συμφώνησαν ότι πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το μέλλον της Ουκρανίας και για την ευρωπαϊκή ασφάλεια στο σύνολό της», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Ο Στάρμερ «επανέλαβε ότι η Ουκρανία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό του πολέμου» στο έδαφός της.
Το Λονδίνο, το οποίο υπογραμμίζει τακτικά την ιστορικά «ιδιαίτερη σχέση» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, σκοπεύει να παίξει έναν ρόλο που θα διευκολύνει τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ευρώπης για την Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης
Νετανιάχου: «Θα δράσουμε με αποφασιστικότητα για να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους»
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος: Υπέστη παρατεταμένη ασθματική αναπνευστική κρίση
Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στο Αμβούργο, πορεία νεοναζί στο Βερολίνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βλάσης Φρυσίρας: «Ο χρόνος ήταν απλόχερος απέναντί μου»
- Τιμές ρεύματος: Μεγάλες αυξήσεις στα μπλε τιμολόγια-Ποια είναι τα φθηνότερα μπλε
- Βύρων Βασιλειάδης: Ναυπηγεί 14 πλοία με την Venergy Maritime και υλοποιεί μεγάλη επένδυση στην Αίγυπτο με την Antipollution
- Ο Χορός των Ρόδων στο Μονακό, τα Μπαλέτα της Γενεύης για «καλό σκοπό», η Ελληνίδα «Μις Μαρπλ» και η «Απαγωγή», «η Ζωή μας Καλά» από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, η Ευρώπη Ασφαλιστική για τους συνεργάτες της και Πάσχα στην Αθήνα;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.