Διεθνής πολιτική

Ουκρανία: Ο στρατός ασκεί πιέσεις στο ανατολικό μέτωπο

  • NewsRoom


Η Ουκρανία εξαπέλυσε χθες πολλές επιθέσεις στην περιοχή του Ντονέτσκ, ασκώντας πιέσεις στο ανατολικό μέτωπο, όπως δήλωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές κατοχής, που έκαναν επίσης λόγο για «χαώδεις» βομβαρδισμούς στο Μπαχμούτ.

«Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, ο εχθρός προχώρησε σε σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση του Λιμάν, πραγματοποίησε αναγνωρίσεις μέσω μάχης σε πολλές κατευθύνσεις την ίδια στιγμή», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής κατοχής της περιοχής του Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν.

Το Λιμάν είναι πολύ κοντά στη γραμμή του μετώπου, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Λισιτσάνσκ και του Σεβεροντονέτσκ, πόλεις υπό ρωσικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, οι ουκρανικές δυνάμεις «περιορίστηκαν μερικώς από πυρά πυροβολικού, απωθήθηκαν μερικώς, η πολεμική αεροπορία στρατού είχε επίσης εμπλοκή».

Αναφορικά με το Μπαχμούτ, ο Πουσίλιν δήλωσε ότι η πόλη «υφίσταται χαώδεις βομβαρδισμούς».

Το Μπαχμούτ, μια πόλη 70.000 κατοίκων πριν από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, κατελήφθη τον περασμένο Μάιο από τις ρωσικές δυνάμεις ύστερα από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια και πιο αιματηρές μάχες αυτού του πολέμου.

Έκτοτε, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση σε αυτή την περιοχή, ανακαταλαμβάνοντας τις τελευταίες ημέρες δύο κοινότητες και λέγοντας ακόμα ότι «διέρρηξε» τη ρωσική γραμμή άμυνας σε αυτόν τον τομέα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σταδιακά ανακαταλάβει έδαφος στη βόρεια και νότια πτέρυγα της πόλης. Ο Πουσίλιν δήλωσε επίσης σήμερα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου «επικεντρώνονται» και σε περιοχές λίγο πιο βόρεια του Μπαχμούτ.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωζώνη: Καμπανάκι για συρρίκνωση της οικονομίας – Βαρίδι Γερμανία και Γαλλία

Γεραπετρίτης: Ελπίζουμε σε θετικά αποτελέσματα μέχρι το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας

Κατατέθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός €600 εκατ. στη ΒουλήΣΧΟΛΙΑ