• Διεθνής πολιτική

    Ουκρανία: Νέα στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο υποσχέθηκε ο Μαρκ Ρούτε

    Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία του Μαρκ Ρούτε μετά από απειλές

    Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε


    Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι δυτικές χώρες θα πρέπει «να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο», δήλωσε σήμερα από το Κίεβο ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

    «Ο πόλεμος αυτός θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο απ’ όσο προβλέπαμε ή ελπίζαμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να καθόμαστε και να κοιτάζουμε παθητικά πώς εξελίσσεται. Πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένου και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο» είπε ο Ρούτε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας επισκέφθηκε νωρίτερα την Μπούτσα, το Ιρπίν και την Μποροντιάνκα, τρεις κωμοπόλεις στα περίχωρα του Κιέβου τις οποίες είχαν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις στις αρχές του πολέμου και έγιναν σύμβολα των ωμοτήτων.

    Ο Ρούτε ανακοίνωσε την αποστολή στην Ουκρανία νέων συστημάτων πυροβολικού, μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και οικονομική βοήθεια ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.

    Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Ολλανδού πρωθπουργού στο Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Ζελένσκι ανέφερε μέσω του Telegram ότι είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον Ρούτε και ευχαρίστησε την Ολλανδία, μια χώρα που συμπεριλαμβάνεται «στους κορυφαίους δέκα εταίρους» της Ουκρανίας.

    Διαβάστε επίσης

    Ρούτε: Εξετάζεται το ενδεχόμενο πρόσθετης ενίσχυσης της Ουκρανίας και με βαρύ οπλισμό



    ΣΧΟΛΙΑ