ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ουκρανία διαθέτει «αποδείξεις» ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν χρήση βομβών διασποράς, απαγορευμένων όπλων βάσει των διεθνών συνθηκών, σε δύο περιοχές στον νότο της χώρας, είπε σήμερα η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα.
Ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σχετικά με μια πιθανή προσφυγή σε τέτοια όπλα για τον βομβαρδισμό του Κιέβου, η Βενεντίκτοβα απάντησε πως δεν έχει «απτές αποδείξεις» για τη χρήση στην ουκρανική πρωτεύουσα κι ότι «έρευνες» βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Όμως (…) διαθέτουμε αποδείξεις χρήσης βομβών διασποράς στην περιοχή της Οδησσού και στην περιοχή της Χερσώνας», συμπλήρωσε η ίδια.
«Θα δούμε, χάρη ιδίως στη δουλειά σας, εσάς των δημοσιογράφων, ότι κι άλλα απαγορευμένα όπλα χρησιμοποιούνται, όμως, σε ό,τι με αφορά, δεν μπορώ παρά να αναφέρω τις περιπτώσεις στις οποίες διαθέτω αποδείξεις σε μια πολύ ξεκάθαρη βάση, όταν έχω, για παράδειγμα (…) θραύσματα (από αυτούς τους μηχανισμούς) ή μια ανάλυση του εδάφους», συνέχισε η Ουκρανή αξιωματούχος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Διαβάστε επίσης
Αρμενία: Διαψεύδει πως έστειλε μαχητικά αεροσκάφη στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία
Ζελένσκι: Εκεί στη Μόσχα φρίκαραν με τη συνέντευξη που έδωσα σε Ρώσους δημοσιογράφους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα Στενά του Ορμούζ: Η Ναυσιπλοΐα των δύο ταχυτήτων
- Το σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της ανάφλεξης στη Μ. Ανατολή – Έτοιμη η κυβέρνηση για μέτρα προληπτικού χαρακτήρα
- Μεσολόγγι: Η ηρωική Έξοδος και η συλλογική μνήμη
- Γιατί ο Mister Xiaomi επενδύει στο NFL μέσω των Μαϊάμι Ντόλφινς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.