• Διεθνής πολιτική

    Όρμπαν: «Απέτυχαν οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία»

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν

    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν


    Η Ουγγαρία θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο κοινοβούλιο της χώρας, επικρίνοντας δριμύτατα τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία, για τις οποίες είπε ότι ανεβάζουν τις τιμές της ενέργειας.

    Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Reuters, ο Βίκτορ Όρμπαν υποστήριξε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ απέτυχαν και ότι δεν συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι πέφτουν κυβερνήσεις στην Ευρώπη, αναφερόμενος στις ιταλικές εκλογές χτες Κυριακή όπου επικράτησε το κόμμα της ακροδεξιάς υπό την Τζόρτζια Μελόνι.

    Αναθεώρησε την ενεργειακή στρατηγική της Ουγγαρίας

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα ξεκινήσει εθνική διαβούλευση ρωτώντας τι πιστεύουν οι πολίτες της χώρας για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία. Αναφορικά με την αντιπαράθεση της Ουγγαρίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα σχετικά με το κράτος δικαίου, η οποία ενέχει το κίνδυνο παγώματος ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα, ο Όρμπαν δήλωσε ότι αν οι Βρυξέλλες δεν αποδεσμεύσουν τα σχετικά κεφάλαια θα βρει ανάλογη χρηματοδότηση από άλλες πηγές.

    Συγκεκριμένα, όπως είπε, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει αναθεωρήσει τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή στρατηγική της και σχεδιάζει μια σειρά από τεράστιες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα για τις οποίες η ΕΕ.

    “Εάν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν μας δώσουν τα χρήματα αυτά για τα οποία είναι επιλέξιμη η Ουγγαρία, τότε θα πάρουμε τα αναγκαία κεφάλαια από άλλες οικονομικές πηγές”, είπε ο Όρμπαν. “Έχουμε ξεκινήσει αυτές τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς εταίρους”.

    Διαβάστε επίσης

    Πούτιν: Κατήγγειλε την «απάνθρωπη τρομοκρατική ενέργεια» στο σχολείο του Ιζέφσκ

    Μελόνι: Η δύσκολη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ρόλος της Ουγγαρίας

    Κομισιόν: Ελπίζουμε σε εποικοδομητική συνεργασία με τις νέες ιταλικές αρχές



    ΣΧΟΛΙΑ