ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που η Ολλανδία έχει δεσμευτεί να παραδώσει στην Ουκρανία αναμένεται να φθάσουν σε κέντρο εκπαίδευσης στη Ρουμανία εντός των προσεχών δύο εβδομάδων, ανακοίνωσε σήμερα ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.
«Αναμένω ότι οι πύραυλοι Patriot θα παραδοθούν σύντομα», ώστε να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας τον ερχόμενο χειμώνα. «Το ίδιο ισχύει και για τα F-16», ανέφερε ο Ρούτε σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). «Τα πρώτα (F-16) θα αποσταλούν σε κέντρο εκπαίδευσης στη Ρουμανία εντός των προσεχών δύο εβδομάδων», διευκρίνισε ο ολλανδός πρωθυπουργός.
Η Δανία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν επίσης δεσμευτεί πως θα ενισχύσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με αμερικανικής κατασκευής F-16.
«Όσα συμβαίνουν τώρα στη Γάζα, η τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ και όσα ακολούθησαν δεν μπορούν και δεν πρόκειται να αποσπάσουν την προσοχή μας» από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε ο Ρούτε τον Ζελένσκι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός προχωρά μεθοδικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας
Πρωθυπουργός Λιβάνου: «Η χώρα θέλει να αποφύγει να μπει στον πόλεμο»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Νέο sell-off στις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών στέλνει στο -1% τον Nasdaq
- Πυροσβεστική: 44 νέες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο
- JPMorgan: Γιατί η νέα πολιτική της Strategy του Michael Saylor προσθέτει ρίσκο στην αγορά του Bitcoin
- Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ έκανε τη σωστή επιλογή με την αύξηση επιτοκίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.