ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ολλανδία και άλλες 40 χώρες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ζήτησαν επίσημα να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη έρευνα για τα φερόμενα βασανιστήρια και κακοποιήσεις Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε την Παρασκευή ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Κασπάρ Βέλντκαμπ μέσω ανάρτησης του στην πλατφόρμα Χ.
«Επικαλούμενες αυτόν το λεγόμενο ‘Μηχανισμό της Μόσχας’ η Ολλανδία και οι χώρες-εταίροι συμβάλλουν στην αναζήτηση της αλήθειας και την λογοδοσία για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρει ο ίδιος χωρίς να διευκρινίζει ποιες άλλες χώρες υποστηρίζουν το αίτημα.
Ο ΟΑΣΕ είναι ένας οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 57 χώρες, μεταξύ των οποίων οι πρώην εχθροί του Ψυχρού Πολέμου, Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία, όπως επίσης και διάφορες χώρες της Ευρώπης, της Κεντρικής Ασίας και της Βόρειου Αμερικής.
Διαβάστε επίσης:
Ιράν: Αποκλείει την αναστολή του εμπλουτισμού – «Δεν θα διαπραγματευτούμε υπό απειλή»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Για πρώτη φορά στις 6.9000 μονάδες ο S&P 500 παρά την πίεση της Oracle
- Πετρέλαιο: Απώλειες κοντά στο 1,5% για Brent και WTI
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει αύξηση φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις
- Θάνος Πετραλιάς: «Διεθνής αναγνώριση των επιτευγμάτων της χώρας μας» η εκλογή Πιερρακάκη