• Διεθνής πολιτική

    Ολλανδία: Η κυβέρνηση εξετάζει τον περιορισμό των ταξιδιών λόγω της πανδημίας

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε


    Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τα ταξίδια προς και από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και τη Χάγη, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα μολύνσεων νέου κορονοϊού, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

    Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε την Παρασκευή πως εξετάζει περαιτέρω μέτρα σε «τοπικό» επίπεδο, καθώς τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται από τα χαμηλά επίπεδα που βρίσκονταν στα τέλη Αυγούστου σε άνω των 2.500 την ημέρα, υψηλότερα από την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο. Ο Ρούτε απέρριψε την ιδέα της επιβολής ενός δεύτερου lockdown ή της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας. Το NOS ανέφερε μια σειρά μέτρων τα οποία οι αρχές εξετάζουν σοβαρά, αν και δεν είναι δεδομένο ότι θα υιοθετηθούν όλα.

    Μεταξύ των μέτρων είναι η ενίσχυση της τηλεργασίας, το πιθανό κλείσιμο γραφείων που επιτρέπουν την παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού μη αναγκαίου προσωπικού. Επιπλέον, τα μπαρ και τα εστιατόρια ενδεχομένως θα κληθούν να κλείνουν στις 10 το βράδυ, θα απαγορευτεί η παρουσία οπαδών στις αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ περιορισμοί θα εφαρμοστούν και στις συναθροίσεις, ακόμα και στα σπίτια.

    Παράλληλα, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 2.914 νέα κρούσματα. Η πολιτική της Ολλανδίας εναντίον του νέου κορονοϊού επικεντρώνεται στην τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά και η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική παρά μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ