ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ο Ντικ Σόοφ, επιβεβαίωσε σήμερα τη συμμετοχή της χώρας του στην αεροπορική επιχείρηση στην Πολωνία με αεροσκάφη F-35, καταγγέλλοντας μια «απαράδεκτη παραβίαση» του πολωνικού εναέριου χώρου.
«Πράγματι, ολλανδικά καταδιωκτικά αεροσκάφη F-35 μπόρεσαν να προσφέρουν την υποστήριξή τους», δήλωσε ο Σόοφ στο X.
«Ας είμαστε σαφείς: η παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου την περασμένη νύχτα από ρωσικά drones είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε.
«Αποδεικνύει γι΄άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός επιθετικός πόλεμος συνιστά απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», συνέχισε.
Ο Σόοφ είπε πως εξέφρασε την υποστήριξή του στον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουκ και ότι ήταν σε επαφή με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.
«Η Ολλανδία είναι αλληλέγγυα με την Πολωνία, σύμμαχό μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», είπε ο Σόοφ.
Πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, ολλανδικά F-35, ιταλικά αεροσκάφη επιτήρησης AWACS και αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού υπό κοινή διαχείριση με το ΝΑΤΟ συμμετείχαν στη νυχτερινή επιχείρηση, σύμφωνα με πηγή του ΝΑΤΟ που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.
Διαβάστε επίσης:
Φον Ντερ Λάιεν για Γάζα: «Ο ανθρωπογενής λιμός δεν μπορεί ποτέ να είναι όπλο πολέμου»
Πιερρακάκης: Ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αλλαγές στο φορολογικό
Μόσχα: «Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Πολωνίας για ρωσικά drones»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συλλυπητήρια για τα θύματα της πυρκαγιάς στη «Βιολάντα»
- Γερμανία: Στόχος η εξέλιξη της Βόρειας Θάλασσας στον μεγαλύτερο ενεργειακό κόμβο του κόσμου
- Αυτά είναι τα νέα για την υγεία του Σουμάχερ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ λυπάται για την «τραγωδία» στη Μινεάπολη, αλλά επιρρίπτει την ευθύνη στους Δημοκρατικούς